De eerste week
Door: Ans
Blijf op de hoogte en volg Ans
07 Februari 2012 | Zuid-Afrika, Potchefstroom
Dag 6:
Het afgelopen weekend bestond voornamelijk uit.. *drumroll* ..boodschappen doen. Dat is nou het spannende leven van de international student. Maar het is nu eenmaal ongelofelijk wat je opeens mist wanneer je niet je hele huisraad meeneemt naar een ander land. Denk aan conditioner, handdoeken, een schaar, pleisters.. en meer pleisters. En meer pleisters. Want sinds dag 1 zijn mijn voeten beblaard, gescheurd en vernietigd door de onvergevende Zuid Afrikaanse wegen. Ten gevolge daarvan was zó door mijn voorraadje heen. Maar om jullie te besparen, zal ik me ervan weerhouden dit berichtje een monoloog te laten worden over de toestand van mijn voetjes. Bottom line: wat huisgenootjes en ik zijn de supermarkten gaan ontdekken, en hebben ook het winkelcentrumpje van binnen gezien. Potch lijkt tot nu toe vooral compact: klein maar compleet (of, compleet genoeg). Het winkelcentrum ligt wel wat uit de richting, en is dus een uitdaging op de fiets. Maar goed, dat is alles in deze hitte.
Vandaag, maandag, zou mijn eerste werkdag worden. Na een korte meeting met mijn supervisor trof ik Benita op ons kantoor en samen zijn we nog eens de campus gaan ontdekken. Ik weet nu ook waar de mensa is, waar je de lekkerste ijskoffie kunt krijgen, en de beste muffins. Echt werk heb ik dus nog niet verricht. Je kunt dus wel zien dat ik al wat integreer, en ‘Afrika tijd’ onder de knie krijg! Morgen gaan we voor de herkansing. Highlight van de dag: ik kwam erachter dat een ‘office day’ hier van 9 tot 4 is (oh yeah!).
Internet is nog niet geregeld (ook dat gaat op zijn Afrikaans), dus ik zal onderweg naar huis even stoppen bij het internetcafé om dit op de blog te gooien. :)
P.s. Okay, dat internetcafé, dat werd hem niet helemaal. Daar aangekomen werd me verteld dat het internet vandaag ‘uit’ stond. Ik stelde me er een beeld bij voor van een logge machine, ‘The Internet’, die piepend en krakend tot stilstand was gekomen. Tot zover dat plan. Morgen de herkansing.
Dag 7:
Vandaag ben ik dan toch echt begonnen op de uni! Ik ben nog steeds Toos Internetloos, dus het is wel een langzaam begin. Het is nogal lastig artikelen opzoeken enzo, wanneer je geen verbinding hebt. Maar de eerste babystap richting Research Proposal is gezet, in de vorm van mijn eigen eindeloze zooi aan bestanden organiseren tot een opzet, en da’s toch al wat waard.
Afgezien van mijn academische prestaties op de uni, ben ik me op Muntra Street ook aan het specialiseren in reptielkunde. Gisteravond heb ik namelijk gillend op mijn bed gestaan toen ik een hagedissenstaart op de grond ontdekte (de rest van het beest was spoorloos, dus wie weet zwerft hij nog ergens rond). Natuurlijk was het wel academisch verantwoord gegil. Daarnaast ben ik nu volleerd spinnenpletter en beestjes-van-de-muur-af-schraper.
Anyhow, vandaag ga ik dit toch echt op de blog zetten… nu wordt de poging gedaan via het internetcafé op de campus. En ik denk dat het gaat lukken!
Ek mis almal van julle!
Groete!
p.s. Superleuk, al die reacties! Echt heel gaaf dat mensen dit lezen, dus thanks voor jullie lieve berichtjes!
Dag 7:
Ja!! Weer een nieuwe, het f5'en heeft geholpen! :) *gaat lezen...* -
07 Februari 2012 - 11:04
Jorrit:
First.
Tja een blogpost is al snel een monoloog,
mischien maar ik help je graag met grieks tellen: hier is de dia...
Maar over de retile probleem: dat arme hagedisje moet wel geschrokken zijn ;)
Niet elke hagedis is meteen The lizard, schat. En anders bel je toch gewoon Spidey ;) -
07 Februari 2012 - 11:05
Els:
Ten eerste: hahahahaha, supergrappig bericht. Even tussendoor: hahaha, pappa dacht dat ik je vorige blog niet gelezen had omdat ik niet gereageerd had. Blijkbaar ziet hij me niet als de zoon van god, heel flauw.. :P Ten tweede: wat goed dat je je ontpopt tot ongedierteverwijderaar. Met het oog op mijn toekomstige slaapplek ergens op je vloer kan ik dat zeer waarderen! Hulde! En wat betreft dat internet, ik zie echt zo'n big brother voor me die jou een beetje in de gaten houdt, en elke keer als je wat wilt posten gniffelend op de 'uit' knop drukt, hihi... :P
Nou, geniet maar lekker van die warmte daar, wij gaan ons opmaken voor de elfstedentocht en carnavalsoptochten bij -10 :( brrr.....
Anywho, zoals beloofd volgt er snel een mail :) Dikke kus, Jezus (voor pappa: dat ben ik, Els!!!) :P..
Ps. Icekoffie de bom! :)
Pps. Studeren schmuderen :P -
07 Februari 2012 - 12:27
Mam:
Ans buitenzetten met die beestjes helpt niet echt, ben ik bang. Wat de spinnen betreft: Maat 38-39 en oren dicht! -
07 Februari 2012 - 14:45
Mandy:
dude, je afrikaans begint zich ook te ontpoppen!! zo cool :D en ik denk dat die hagedis zich ook erg onzeker voelt zonder staart dus de volgende keer dat je hem ziet hoef je misschien niet eens te gillen ;) succes op de uni !! xxx -
07 Februari 2012 - 16:54
Schone-zus&man-lief:
Sjonge jonge...tis wel een trage start hoor!! ;) Vind wel dat je wat harder moet werken daar..anders zit je er nog veeeel langer!!
Daarnaast............reptielkunde..wie weet kan je dat goed gebruiken als je straks al iets doet in de natuurkundigedocentenjouranliste ;)
Fijn om te lezen!!
Dikke kus lieve Ans en tot snel!!
07 Februari 2012 - 17:10
HahahahA:
Hahaha, Jorrit, je was niet first, ik ben f5-kampioen! :D Groetjes, Els -
07 Februari 2012 - 20:05
Karin En Henri:
Heb je niet een paar onvervalste houten Hollandse klumpkes meegenomen dan? Was gelijk twee vliegen, of misschien beter twee hagedissen in een klap geweest...;)
08 Februari 2012 - 00:17
Jorrit:
Nooo, fooled again.
Next time, gadj... els, next time!
Come on mad-cat, I have some fish for you... ow you want reptile... well all i have is this tail... -
09 Februari 2012 - 15:14
Zwagert:
Maarten -
09 Februari 2012 - 16:21
Nelly En Way:
ha die Toos, dapper ertegenaan met die Afrikaanse beestenboel horen we.
Stoer! De elfstedentocht gaat hier niet door maar het vriest gewoon lekker verder. Wij krijgen kippenvel bij die temp.van jou. groetjes en tot horens